top of page
Muur.png

Over Ons

"Zoals de kleine wijzer langzaam maar zeker vooruit gaat,

wordt de kleine wijze steeds wijzer."

Alphabet design door Hanne Van den Bergh. Alphabet in blauw, geel, donkerblauw en wit. Design door elkaar.

Als logopediepraktijk hebben wij een specifieke visie. Met bovenstaand citaat willen wij aangeven dat wij steeds op maat van de patiënt werken. Zo wordt de behandeling aangepast aan de noden van het kind en voortdurend bijgestuurd waar nodig. Sommige kinderen hebben meer tijd nodig om de leerstof te verwerken dan anderen, maar met de juiste begeleiding kunnen ook deze kinderen (sneller) vorderingen maken. De kleine wijzer heeft misschien meer tijd nodig maar uiteindelijk gaat hij ook klokje rond.

Ontmoet onze logopedist
Greet Vanderlinden, logopediste van De kleine Wijze(r), Moeshofstraat 51 te 2170 Merksem

Greet Vanderlinden

Na een stage in het ‘Antwerps Revalidatiecentrum’ wist ik het: ik zou logopedie studeren!

Deze toen nog onbekende richting sprak mij erg aan. De manier waarop je met kinderen kon werken, ervoor zorgen dat zij weer mee konden op school zag ik als een toffe uitdaging.

Ik heb logopedie gestudeerd aan het toen nog: ‘Hoger Instituut voor Paramedische Beroepen’ te Gent. Een school die aansloot aan het Academisch Ziekenhuis aldaar.

Na mijn studie heb ik de kans gehad enige tijd in het CLB te werken. Hierna heb ik een vervanging gedaan in het Mytylinstituut te Brasschaat ingericht door het ‘Stedelijk Onderwijs’.

Na afloop van de vervanging in het Mytylinstituut besloot ik om mij als zelfstandige te vestigen.
Dit deed ik in samenwerking met toenmalig dokter Spirig, gespecialiseerd in kinderen met leerstoornissen. Van hem heb ik heel veel geleerd.

In 1995 werd mijn dochter geboren en was het tijd voor meer stabiliteit op professioneel gebied.
Daarom ben ik in 1996 begonnen in het Stedelijk Bijzonder Onderwijs, nu ‘de Leerexpert’ genoemd.
Hier ben ik tot op heden nog steeds werkzaam.

Naast mijn job als logopediste in het onderwijs, bleef ik ook in de praktijk werken. De combinatie van beiden vond ik zeer boeiend en aanvullend, zowel in mijn ervaringen met leerlingen en patiënten als in het inzetten van materialen en methodieken.

bottom of page